Voetballers proberen thuis fit te blijven

NOORDOOSTPOLDER • Zo 22 maart 2020 | 13:05 • Zondag 22 maart 2020 | 13:05

De spelers van hoofdklassers SV Urk en Flevo Boys hebben van hun trainers huiswerk meegekregen om tijdens de coronacrisis fit te blijven. Van beide clubs hebben zich tot nu toe nog geen spelers ziek gemeld. De sportparken van deze clubs die uitkomen in de Hoofdklasse B zijn gesloten. De competitie ligt voorlopig stil tot zes april.

Volgens routinier Jan van Slooten van SV Urk en aanvoerder Aran Nijboer van Flevo Boys is dit een hele vreemde periode in hun voetballoopbaan. Van Slooten: "Ik zie mijn teamgenoten normaal gesproken nog vaker dan mijn vrouw. Nu alles door de coronacrisis stil ligt, voelt dat heel raar." Nijboer sluit zich daar bij aan: "Het is anders, het is wennen. Je hebt doordeweeks 's avonds ineens veel tijd over en dan ga je je best wel snel vervelen."

Het is nog onduidelijk hoe dit seizoen zal worden afgemaakt. Jan van Slooten heeft daar wel een idee over. "Als er weer gespeeld mag worden, verwacht ik dat de competitie met doordeweekse wedstrijden versneld zal worden afgewerkt. Nijboer ziet het anders. "Misschien wordt de competitie wel stopgezet en beginnen we volgend seizoen gewoon weer opnieuw. Dat zou ons misschien wel goed uitkomen," zegt hij met een glimlach. Flevo Boys staat op de 13e plaats in de Hoofdklasse B. Als dat zo blijft, zijn de Emmeloorders voor handhaving aangewezen op de nacompetitie. De Urkers staan er met een zevende plaats beter voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel