City FC zeker tot 1 juni in wachtkamer

ALMERE • Di 31 maart 2020 | 20:21 • Dinsdag 31 maart 2020 | 20:21

Het betaald voetbal in Nederland ligt tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde premier Mark Rutte dinsdagavond na afloop van een persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

Dit betekent dat Almere City FC voorlopig niet in actie komt in de Keuken Kampioen Divisie (eerste divisie). De profvoetballers mogen ook niet gezamenlijk trainen tot minimaal 28 april.

Clubs uit het betaalde voetbal kregen op 12 maart te horen dat ze tot maandag 6 april niet meer in actie mochten komen. De aanvullende maatregelen gelden overigens voor alle sportclubs. Veel sportbonden hebben het seizoen zelf al beëindigd wegens de pandemie. De hockey- en tennisbond willen hun competities nog afmaken en ook het NK wielrennen staat in juni nog op de kalender.

Begrip
De KNVB heeft begrip voor de aanvullende maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus, die voorschrijven dat er voor 1 juni niet gevoetbald wordt in de eredivisie en eerste divisie.

"We volgen strikt het beleid van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)", laat de nationale voetbalbond in een verklaring weten. "We beraden ons nu nader. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop. Altijd en vooral nu."

Amateurvoetbal
Het amateurvoetbalseizoen is ten einde, meldt de KNVB in een persbericht. Er worden geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. "Met het oog op de door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat."

De KNVB vermeldt verder: "Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveau's en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel