Maduro tekent twee jaar als hoofdtrainer team onder 21

ALMERE • Ma 13 april 2020 | 16:31 • Maandag 13 april 2020 | 16:31

Oud-international Hedwiges Maduro gaat als zelfstandig coach aan de slag bij de voetbalacademie van Almere City FC. De 35-jarige oud-prof krijgt het team onder 21 jaar onder zijn hoede. Hij ondertekent een contract voor twee seizoenen bij de eerstedivisieclub.

Maduro was de afgelopen maanden al werkzaam in de jeugdopleiding van Almere City FC. De 18-voudig international van Oranje is nog bezig met het behalen van de hoogste trainersdiploma's. Voor Maduro wordt het zijn eerste trainersklus op eigen benen. "Voor mij is dit een hele mooie uitdaging. Ik ben geboren in Almere en heb een goede binding met de stad en de club."

Maduro is oud-speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla. Na zijn actieve carrière was hij werkzaam als assistent-coach van Jong Oranje en als analist bij FOX Sports. Momenteel is hij tevens assistent-coach bij Oranje onder 18 jaar. Maduro krijgt in de komende seizoenen de ruimte om tijdens interlandperiodes te blijven assisteren bij de jeugdteams van Oranje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel