Bowlster Saskia Schaft ziet WK-droom uiteenspatten

ALMERE • Do 16 april 2020 | 22:19 • Donderdag 16 april 2020 | 22:19

Meervoudig Nederlands kampioen bowls Saskia Schaft zag haar WK-droom uiteenspatten door het coronavirus. De Almeerse had zich geplaatst voor twee mondiale eindrondes, maar beide toernooien zijn afgelast.

Schaft had zich als Nederlands kampioen bowls geplaatst voor het WK indoor in Bristol. Dat toernooi zou volgende week in Engeland van start gaan maar is door de coronacrisis definitief geschrapt. Dat betekent voor Schaft dat ze zich voor volgend jaar opnieuw voor dit WK moet zien te plaatsen. Ook het WK Bowls outdoor, dat half mei van start zou gaan in Australië, gaat niet door. De organisatie heeft besloten om deze wedstrijd te verschuiven naar mei 2021. Schaft hoeft zich voor dit toernooi in Brisbane niet opnieuw te kwalificeren.

Omdat de sporthal in Almere Haven is gesloten kan er voorlopig niet worden getraind. Volgens voorzitter Jan Reinders is dat voor de leden van de Almere Bowls Club een bittere pil: "Wij hebben veel oudere leden en voor hen is het sociale contact heel belangrijk. En dat missen we nu. Via een vereniging app groep proberen we wel contact te houden. Maar het is moeilijk want het samenzijn ook na de sport is er nu even niet meer bij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel