Team loopt afgelaste 12 Dorpenloop alsnog

NOORDOOSTPOLDER • Za 18 april 2020 | 14:58 • Zaterdag 18 april 2020 | 14:58

De 12 Dorpenloop in Noordoostpolder ging zaterdag vanwege het coronavirus niet door, maar één team heeft de estafetteloop van dorp naar dorp toch gelopen. De hardloopliefhebbers behoren ook tot de organisatie van het hardloopevenement Fish Potato Run. Ze konden het niet laten om zaterdag toch op pad te gaan.

Normaal gesproken doen aan de 12 Dorpenloop zo'n 80 teams mee. Zaterdag zou de 26e editie worden gehouden. De 12 Dorpenloop en de Fish Potato Run zijn traditiegetrouw twee grote jaarlijkse sportevenementen in Noordoostpolder.

De Fish Potato Run wordt gehouden in september en gaat over bijna 13 kilometer van Urk naar Emmeloord. "We wilden hardlopers zaterdag een hart onder de riem steken", zegt Jaap de Jong van de organisatie. Hij was er de hele dag bij als begeleider. Jaap hoopt dat in september de Fish Potato Run gewoon kan worden gehouden, maar daar is op dit moment absoluut geen zekerheid over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel