Vrijwilligers BAS balen van coronacrisis: "We missen de lol en elkaar"

BIDDINGHUIZEN • Wo 29 april 2020 | 6:41 • Woensdag 29 april 2020 | 6:41

Voor de klussencommissie van sportvereniging BAS uit Biddinghuizen is het een moeilijke tijd. Normaal gesproken komen ze wekelijks bij elkaar om de nodige werkzaamheden te verrichten bij de voetbal- en tennisclub. Maar door de coronacrisis is opeens alles veranderd. Het werk ligt zo goed als stil en dat valt de vrijwilligers zwaar.

Een van de vrijwilligers is Eelse Bies. Hij ging in januari met pensioen en dacht vanaf dat moment veel tijd te kunnen besteden als vrijwilliger. Bies: "Het ging goed tot dat we plotseling te horen kregen dat we als gevolg van de coronacrisis niet meer bij de club mochten komen. Dan val je wel in een gat. We missen het werk, de lol en de gezelligheid met elkaar.’’

Mart Muller is voorzitter van de klussencommissie. Hij coördineert de werkzaamheden die bij de voetbal- en de tennisclub zoal moeten worden gedaan. Er zijn op dit moment nauwelijks activiteiten en dat valt de vrijwilligers zwaar. Hij is nu al aan het nadenken hoe in de toekomst op een veilige manier de klussen kunnen worden uitgevoerd.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het moment dat de maatregelen rondom de coronacrisis worden versoepeld. Eelse Bies kan niet wachten tot het zover is: "Wij kunnen hier bij BAS makkelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden. Zowel langs de lijn als in de kantine. We hopen dat hier vanaf september weer gevoetbald kan worden.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel