Voetbaltrainer Joop van den Berg kan zijn werk niet afmaken

EMMELOORD • Wo 29 april 2020 | 21:16 • Woensdag 29 april 2020 | 21:16

Voetbaltrainer Joop van den Berg neemt na 27 jaar met een zuur gevoel afscheid van het amateurvoetbal. De Emmeloorder baalt ervan dat hij met VV Kuinre niet kan afsluiten met een promotie naar de vierde klasse.

Van den Berg stond er met Kuinre goed voor op de ranglijst, maar een feestje zit er dit jaar niet in. De competitie in het amateurvoetbal wordt vanwege het coronavirus niet afgemaakt. Dat doet Van den Berg veel pijn. "We hadden het met elkaar in juni moeten afsluiten", zegt de oefenmeester.

Van den Berg stond de afgelopen 27 jaar voor de groep bij verschillende verenigingen in de regio. De mooiste tijd had hij bij VV Nagele. Met die club promoveerde hij in zijn eerste jaren als trainer binnen een paar jaar van de zesde naar de derde klasse. Van den Berg is trots op die prestatie, vooral ook om dat VV Nagele zijn 'cluppie' is. De Emmeloorder woonde in die tijd in Nagele en kwam daar lange tijd ook in actie als speler.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel