Siedsma blijft trainen voor Fish Potato Run

EMMELOORD • Za 23 mei 2020 | 10:20 • Zaterdag 23 mei 2020 | 10:20

Hardloopveteraan Piet Siedsma blijft in training, ondanks het feit dat de Fish Potato Run (FPR) dit jaar vanwege de coronacrisis niet door gaat: "Ik had dit jaar een nieuw persoonlijk record van 62 minuten en 30 seconden willen neerzetten. Maar nu het evenement dit jaar niet doorgaat moet ik dat volgend jaar maar doen’’, aldus de 60-jarige Emmeloorder.

Piet Siedsma heeft als gevolg van een auto ongeluk (2006) te kampen met hersenletsel. In 2013 nam hij de beslissing er alles aan te doen om weer te kunnen hardlopen. Hij begon in dat jaar bij de sportschool te werken aan zijn conditie. Die inspanningen hebben vruchten afgeworpen want vanaf 2015 is Siedsma steeds van de partij bij de FPR.

De Emmeloorder wist elk jaar de 8 mijl van Urk naar Emmeloord iets sneller af te leggen. Ook voor dit jaar had hij de lat daarom weer iets hoger gelegd. Siedsma is trots op wat hij tot nu toe ondanks zijn beperking heeft bereikt: ,,Fysiek ben ik niet één van de besten, maar blijkbaar heb ik een ijzeren ruggengraat en dat heeft ervoor gezorgd dat ik vier keer de FPR heb kunnen doen.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel