Youri Loen: niet rouwig om vertrek bij City FC

ALMERE • Di 26 mei 2020 | 21:14 • Dinsdag 26 mei 2020 | 21:14

Youri Loen vertrekt deze week met gemengde gevoelens bij Almere City FC. De controlerende middenvelder werkt komende vrijdag zijn laatste training af bij de club waar hij de afgelopen twee jaar actief was.

Loen was het afgelopen seizoen één van de dragende spelers bij Almere City FC. Toch besloot de clubleiding hem geen nieuw contract aan te bieden: "Ik heb het aan de ene kant wel zien aankomen, omdat mijn contract afliep en ik geen gesprek heb gehad na januari. Aan de andere kant is het wel heel apart eigenlijk, omdat ik de afgelopen twee jaar het meest van iedereen heb gespeeld".

Goede statistieken
Loen vervolgt: "Als controlerende middenvelder heb ik in 65 wedstrijden 8 goals en 15 assists gemaakt, dus ik denk dat mijn statistieken wel aardig waren. Dat is wel apart, maar als die waardering er niet is, dan houdt het voor mij ook op".

Niet rouwig
Loen is niet boos of teleurgesteld dat zijn contract niet is verlengd: "Zo werkt het in de voetballerij: als zij verder willen met iets anders, dan is dat hun goed recht. Voor mij is dit weer de kans om voor iets nieuws te gaan. Rouwig ben ik er niet om. Ik gun ze het beste, want ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad. Kantoorpersoneel, fans, sponsoren, teamgenoten, ik heb echt twee goede jaren gehad. Alleen nu houdt het op en is tijd voor iets nieuws".

Vervanger Ryan Koolwijk
Almere City FC heeft voor de positie van Youri Loen al een vervanger in huis gehaald namelijk de 34-jarige ervaren Ryan Koolwijk. Loen: "Ik ken Ryan, want ik heb met hem gevoetbald bij NEC. Hij is een goede voetballer. Als Almere er blij mee is, dan is dat goed. Ik denk dat er weinig verschil is tussen ons twee".

Buitenlands avontuur
Loen kan nu met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club: "Ik hoop op het buitenland. Ik heb aangeven dat ik een combinatie wil van avontuur en een zakcentje. Ik ben nu 29 jaar, ik heb meer dan 200 wedstrijden gespeeld. Ik heb overal gespeeld in de eerste divisie: noordoost, zuid, west en in het midden van Nederland. Nu kijken voor wat nieuws, hopelijk gaat het komen", aldus Youri Loen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel