Nieuwe trainer SV Urk wil het woord 'wintersport' niet meer horen

URK • Di 2 juni 2020 | 22:55 • Dinsdag 2 juni 2020 | 22:55

De nieuwe trainer van SV Urk wil het woord 'wintersport' even niet meer horen. "Dat woord ga ik in de ban doen denk ik", antwoordt Gert Jan Karsten op de vraag of de spelers tijdens het seizoen er tussenuit mogen om te skieen of te snowboarden. Karsten tekende dinsdagavond samen met een geheel nieuwe technische staf zijn contract bij SV Urk.

De afgelopen jaren was het skiën een discussiepunt bij het eerste elftal van hoofdklasser SV Urk. Een aantal spelers ging tijdens het voetbalseizoen op wintersport en dat werd niet altijd door iedereen gewaardeerd. Niet alleen vanwege de blessuregevoeligheid, maar ook omdat er vanwege de skivakanties wedstrijden en trainingen werden gemist.

"Er komen daar volgens mij prima afspraken over", zegt de nieuwe trainer. "Ik bespreek altijd alles met de groep".

“Skiën kun je nog altijd en kampioen wordt je maar één keer in je leven”, zei hij tegen de selectie voor aanvang van zijn eerste training op sportpark de Vormt op Urk.

Karsten neemt het stokje over van Richard Karrenbelt, die vertrekt naar WHC uit Wezep. Karsten traint nu eerst twee weken met de selectie en stopt dan een paar weken en gaat 20 juli weer verder met de groep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel