Triatleet Milan Brons blijft hopen op triatlon in september

ALMERE • Zo 7 juni 2020 | 12:19 • Zondag 7 juni 2020 | 12:19

Triatleet Milan Brons uit Almere hoopt in september gewoon aan de start te staan van de triatlon Challenge Almere-Amsterdam. Door het coronavirus is het het nog onzeker of de wedstrijd gehouden kan worden over drie maanden.

De organisatie liet vorige week weten dat het WK Triatlon wordt doorgeschoven naar 2021. Dat betekent niet direct dat er in september geen Challenge gehouden wordt. Brons ziet daar mogelijkheden voor. Volgens hem is het een goede optie om alle sporters tien seconden na elkaar te laten starten en niet zoals gewoonlijk in een grote groep.

Brons is ondertussen hard aan het trainen voor zijn eerste 'hele' triatlon. De Almeerder is professioneel bezig met zijn sport. Hij kwam al meerdere keren in actie tijdens grote wedstrijden. In Almere wil hij debuteren op de lange afstand (3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,2 km hardlopen). Hij kijkt er naar uit om in zijn eigen stad te starten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel