Almere Pioneers maakt kans op profbasketbal

ALMERE • Ma 6 juli 2020 | 11:24 • Maandag 6 juli 2020 | 11:24

Basketbalbond DBL heeft Almere Pioneers gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is om komend seizoen in te stappen in de Dutch Basketball League (DBL). Voorzitter Rinus Balvert wil serieus gaan onderzoeken of het mogelijk is om profbasketbal te spelen: "Om dit voor elkaar te krijgen moet er veel, heel veel, gebeuren. De deadline is op 1 september. Voor die datum moeten we bij de DBL een sluitend plan indienen."

Volgens Balvert is er minimaal honderdduizend euro nodig om één seizoen mee te kunnen doen. "We hopen op de medewerking van gemeente, provincie en van bedrijven. Het zal een hele klus worden om in coronatijd sponsoren te vinden. Daar zijn we ons van bewust, maar we gaan het wel proberen."

Het huidige eerste team van Almere Pioneers komt uit in de promotiedivisie, dat is een klasse lager dan de DBL. Als de plannen doorgaan blijft dit team uitkomen in de promotiedivisie. Voor de DBL zal er een nieuw eerste profteam met een nieuwe naam en met een nieuwe technische staf moeten worden samengesteld. Balvert: "We streven ernaar dat op termijn 60 procent van het team uit spelers bestaat met Almeerse roots."

Mocht het Almere Pioneers lukken om komend seizoen inderdaad uit te komen in de DBL, dan wordt er na het faillissement van Omniworld basketbal in 2007, komend seizoen voor het eerst in 13 jaar weer profbasketbal gespeeld in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel