Van Rootselaar gelooft in eredivisie basketbal

ALMERE • Wo 15 juli 2020 | 15:30 • Woensdag 15 juli 2020 | 15:30

Oud-boegbeeld van Omniworld Basketball Cees van Rootselaar vindt dat eredivisie basketbal bij Almere hoort. "Ik denk dat je moet willen, maar het zal in het begin wel zwaar zijn", zegt de oud-speler en -coach als reactie op het nieuws dat basketbalclub Pioneers is gevraagd om weer in actie te komen in de eredivisie.

In 2007 ging Omniworld Basketball failliet. Het team werd uit de eredivisie geschrapt en ging op een lager niveau door als Almere Pioneers. Het bestuur van de club is door de organisatie van de Dutch Basketball League (DBL) gevraagd om weer op het hoogste niveau te gaan spelen.

Van Rootselaar weet dat Pioneers het met veel minder budget moet doen dan twintig jaar geleden. Hij denkt dat het moet lukken als de club jonge talenten een kans geeft.

"Ik denk dat de club nog steeds groot genoeg is en dat er veel enthousiaste mensen zijn", zegt hij. Met een goede coach en goed management denkt Van Rootselaar dat er een toekomst is voor basketbal in Almere.

De deadline is op 1 september. Voor die datum moet het bestuur van Pioneers bij de DBL een sluitend plan indienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel