Serie 15 jaar betaald voetbal: de eerste transfers

FLEVOLAND • Do 6 augustus 2020 | 5:56 • Donderdag 6 augustus 2020 | 5:56

Het is deze zomer precies 15 jaar geleden dat er betaald voetbal kwam in Almere en in Flevoland. FC Omniworld, dat tegenwoordig Almere City FC heet, debuteerde in augustus 2005 in de eerste divisie. Sindsdien trad er geen nieuwe club meer toe tot het profvoetbal.

Deze week kijken we met diverse betrokkenen terug op deze periode van 15 jaar betaald voetbal in de polder. We kijken naar de veranderingen die de club heeft ondergaan en staan stil bij enkele opmerkelijke gebeurtenissen in de nog jonge clubhistorie.

Vandaag kijken we met voormalig technisch manager Jeffrey Kooistra terug op de eerste transfers bij FC Omniworld. Nordin Amrabat en Oussama Assaidi werden als eerste spelers naar andere clubs getransfereerd. Amrabat werd in 2007 verkocht aan VVV Venlo en zou later uitgroeien tot speler van onder andere PSV en het Turkse Galatasaray. Assaidi verhuisde in 2009 naar De Graafschap en zou later naar SC Heerenveen en zelfs naar Liverpool gaan. Ook gaat Kooistra in deze aflevering in op het feit dat huurling Joey van den Berg in 2007 bij een dopingcontrole werd betrapt op het gebruik van cannabis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel