Serie 15 jaar betaald voetbal: bijna promotie in 2018

ALMERE • Vr 7 augustus 2020 | 7:10 • Vrijdag 7 augustus 2020 | 7:10

Het is deze zomer precies 15 jaar geleden dat er betaald voetbal kwam in Almere en in Flevoland. FC Omniworld, dat tegenwoordig Almere City FC heet, debuteerde in augustus 2005 in de eerste divisie. Sindsdien trad er geen nieuwe club meer toe tot het profvoetbal.

Deze week kijken we met diverse betrokkenen terug op deze periode van 15 jaar betaald voetbal in de polder. We kijken naar de veranderingen die de club heeft ondergaan en staan stil bij enkele opmerkelijke gebeurtenissen in de nog jonge clubhistorie.

Vandaag kijken we met voormalig trainer Jack de Gier terug op de finale van de play-offs tegen De Graafschap in 2018. Almere City FC miste 'op een haar na' promotie naar de eredivisie. De eerste wedstrijd in Almere eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor de return op De Vijverberg de beslissing moest brengen. De Graafschap won die return uiteindelijk met 2-1, maar in de slotseconden kregen de Almeerders nog een dot van een kans op de gelijkmaker, die goed was geweest voor promotie naar het hoogste niveau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel