Zaalvoetballers Urk hervatten voorbereiding met bescheiden ambities

URK • Wo 12 augustus 2020 | 15:32 • Woensdag 12 augustus 2020 | 15:32

Volgens trainer Andy de Jong van ZVV Urk is het niet gegarandeerd dat zijn ploeg komend seizoen net zo goed presteert als in het afgelopen seizoen. Toen de competitie door corona werd stilgelegd stonden de Urkers in de top vier van de Eerste Divisie.

De Jong: "Het is zeker niet gezegd dat dit opnieuw gaat lukken. Iedereen begint weer opnieuw. Er zijn nieuwe ploegen bijgekomen. Teams hebben geïnvesteerd in nieuwe spelers. Ook de mentaliteit van de jongens gaat een rol spelen. Als ze er geloof in hebben dan win je ook wedstrijden, maar het kan ook tegen zitten en dan moeten Ed Abels en ik er alles aan doen om ze mentaal weerbaar te maken. We beginnen allemaal op nul. Als we net zo’n seizoen draaien als vorig jaar dan mogen we blij zijn."

De zaalvoetballers van ZVV Urk hebben onder leiding van het trainersduo Andy de Jonge en Ed Abels deze week de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen hervat. De ploeg komt uit in de Eerste Divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland.

De Urkers beginnen het seizoen vrijdag 4 september. Dan gaat de ploeg voor de beker op bezoek bij Nieuweboer Architecten uit Wervershoof. De competitie gaat een week later van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel