Eerste hardloopevent na uitbreken corona trekt 177 lopers

NOORDOOSTPOLDER • Do 20 augustus 2020 | 23:55 • Donderdag 20 augustus 2020 | 23:55

Bij Museum Schokland in Noordoostpolder gingen donderdagavond 177 hardlopers van start bij de Schoklandloop. Het is volgens de organisatie het eerste hardloopevenement in Noordoostpolder sinds de coronacrisis uitbrak.

Volgens Rienk Bernhard van atletiekvereniging AV NOP die het evenement organiseerde, is aan alle voorzorgsmaatregelen voldaan: "Er is ontsmettingsmateriaal. De lopers is gevraagd om voor en na de wedstrijd anderhalve meter afstand in acht te nemen. En de deelnemers gingen gefaseerd in kleine groepjes van start."

Hardlopers konden kiezen voor een afstand van vijf of tien kilometer. Het parcours was uitgezet dwars door de natuur van het voormalig eiland Schokland.

Volgens Diana Schaeffer uit Emmeloord die meedeed aan de vijf kilometer, was het warm en dus zwaar. Volgens Schaeffer hield iedereen zich redelijk goed aan de veiligheidsvoorschriften: "Daar waar het kan, hielden de lopers er rekening mee om afstand te houden. Alleen bij het inhalen was dat wel lastig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel