Opbouw NK Meerkamp begonnen bij AVNOP

EMMELOORD • Wo 2 september 2020 | 20:16 • Woensdag 2 september 2020 | 20:16

Vrijwilligers van atletiekvereniging AVNOP zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het NK Meerkamp dat komend weekend wordt gehouden in Emmeloord. Zo worden er bijvoorbeeld tenten op het terrein neergezet en wordt de atletiekbaan aan de Banterweg netjes gemaakt voor het evenement.

Het atletiektoernooi zou eigenlijk in juni in Krommenie worden gehouden maar ging vanwege het coronavirus niet door. De AtletiekUnie ging na de versoepeling van de coronamaatregelen op zoek naar een alternatief en kwam uit bij AVNOP.

Er is nog wel een maximum gesteld aan het aantal bezoekers. Op zaterdag en zondag staan er 130 toeschouwers rond de atletiekbaan. In Emmeloord komen ongeveer 80 deelnemers in actie in de categorieën senioren, jeugd A en B.

Voor Manon Schoop wordt het een thuiswedstrijd, Schoop is namelijk lid van AVNOP. De Emmeloordse komt in actie bij de senioren. "Ik heb nog niet veel wedstrijden gedaan, dus eigenlijk weet ik niet wat ik kan verwachten", blikt Schoop vooruit. De atlete pakte vorige week brons tijdens het NK hoogspringen in Utrecht. Haar sprong van 1.77 meter was goed voor de derde plek.

Bij de NK Meerkamp wordt zaterdag en zondag gestreden om de nationale titel op meerdere onderdelen zoals verspringen, (polsstok)hoogspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen en diverse loopnummers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel