Hardlopers blij met alternatieve Fish Potato Run

EMMELOORD • Za 12 september 2020 | 17:26 • Zaterdag 12 september 2020 | 17:26

In Emmeloord is zaterdag de alternatieve Fish Potato Run gehouden vanaf de atletiekbaan van atletiekvereniging AV NOP.

Het evenement staat steevast in de agenda van professionele en amateur hardlopers uit binnen- en buitenland. Kenmerkend is de lange rechte weg tussen Urk en Emmeloord. Normaal staan er duizenden mensen langs het parcours maar dit jaar is het door de coronacrisis allemaal anders.

"Dit jaar kunnen alleen de leden van AV NOP en hun familie meedoen aan de wedstrijd", legt organisator van de alternatieve Fish Potato Run, Rienk Bernhard, uit. "We starten vanaf de atletiekbaan en lopen dan een rondje door het Emmelerbos."

De traditionele Fish Potato Run zou dit jaar voor de dertigste keer gehouden worden. Het idee was om het jubileum groots te vieren. Omdat het dit jaar niet mogelijk is wil de organisatie het jubileum volgend jaar vieren. De winnaar van de 8 mijl bij de mannen was vandaag Bas Hollegien. Hij deed er 42 minuten en 50 seconden over. Bij de vrouwen won Priscilla Freke in 59.34.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel