Snuffelen aan sport tijdens de Nationale Sportweek

LELYSTAD • Ma 21 september 2020 | 8:15 • Maandag 21 september 2020 | 8:15

Het is NOC*NSF Nationale Sportweek en dat betekent dat kinderen de hele week kennis kunnen maken met verschillende sporten. In Lelystad was er zondag bij basketbalclub Flevo Musketiers een basketbalclinic in Sporthal de Rietlanden.

Oud-basketballer en coach Mark de Vries gaf aan een twintigtal kinderen uitleg over de sport. Volgens voorzitter van Flevo Musketiers, Conny van Solt, is de Nationale Sportweek belangrijk om te houden. "Als je sport op een goed niveau wilt gaan doen, dan is het fijn dat je al op jonge leeftijd begint. Je kan dan op een speelse manier alle technieken goed leren en daardoor makkelijker hogerop komen."

Onder het Motto 'sport doet iets met je' werd afgelopen vrijdag op sportcentrum Papendal de nationale sportweek afgetrapt door verschillende bekende sporters zoals kickbokser Rico Verhoeven, shorttrackster Yara van Kerkhof en volleybalster Celeste Plak.

"Ook het sociale aspect, vooral bij teamsporten is belangrijk. Je leert discipline en met een team samenwerken", aldus Van Solt.

De Nationale Sportweek duurt nog tot en met 27 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel