City FC gaat voor vierde zege op rij

ALMERE • Do 24 september 2020 | 18:33 • Donderdag 24 september 2020 | 18:33

Almere City FC wil vrijdagavond tegen Helmond Sport de vierde zege op rij boeken in de Keuken Kampioen Divisie. 'City' is nog altijd ongeslagen en staat momenteel op de tweede plaats van de ranglijst met tien punten uit vier gespeelde wedstrijden. De Almeerders beleven hun beste competitiestart ooit in hun vijfiten-jarig profbestaan.

Trainer Ole Tobiasen kan tegen Helmond Sport hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over zijn linksback Thibaut Lesquoy. De Belg heeft deze week tijdens een training een voetblessure opgelopen. Hoe ernstig de kwetsuur is, moet vrijdag blijken na nader onderzoek.

Lesquoy kwam deze zomer over van Dudelange uit Luxemburg en maakte tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen een prima indruk op de linksback positie.

Xian Emmers zes weken uitgeschakeld
Ook de andere Belg in de selectie van Almere City is voorlopig uitgeschakeld. Xian Emmers blijkt een scheurtje in zijn enkelband te hebben opgelopen tijdens zijn invalbeurt tegen TOP Oss. Hij is minimaal zes weken niet inzetbaar.

Kaandorp en Balker op weg terug
Aanvaller Mees Kaandorp hoopt komende maandag de training weer te kunnen hervatten na een liesblessure. Ook Radinio Balker is weer helemaal op de weg terug. De centrale verdediger kan zaterdag met Almere City O21 eindelijk weer minuten mogen maken na zijn slepende rugblessure.

Bram van Vlerken treft oude club
Voor Almere City FC rechtsback Bram van Vlerken is de wedstrijd van vrijdagavond een speciale. Hij is een geboren Helmonder en voetbalde in zijn jeugdjaren bij Helmond Sport. Afgelopen zondag mocht Van Vlerken na elf maanden geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, zijn rentree maken bij Almere City tijdens de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen NEC.

Vermoedelijke opstelling:
Almere City FC: Woud, Van Vlerken, Mirani, Helstrup, Blackson, Receveur, Koolwijk, Hammouti, Alhaft Verheydt en Bouyaghlafen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel