Landskampioen BV Almere dit seizoen nog ongeslagen

ALMERE • Zo 27 september 2020 | 1:30 • Zondag 27 september 2020 | 1:30

De senioren van BV Almere zijn bezig aan een sterke eerste seizoenshelft. Zaterdagavond werd voor de vierde keer op rij gewonnen, dit keer van Hoornse Badminton Vereniging met 7-1.

"We mogen niet klagen, we zijn nog steeds ongeslagen", vertelt trainer Dave Khodabux. "Toch reken ik ons nog niet tot de favorieten voor de landstitel."

BV Almere is de huidige landskampioen en dus zijn de verwachtingen dit jaar hoog. Toch is de ploeg nog niet op het niveau van vorig seizoen. Belangrijke spelers als Manon Sibbald, Aram Mahmoud en Amy Tan vertrokken. Tamara van der Hoeven is voorlopig gestopt omdat ze zwanger is. Anna Mikhalkova en Ieva Pope zijn nieuwe spelers in het team.

"We zijn echt nog aan het bouwen. Maar als je ziet dat er zulke overwinningen worden gehaald dan staat hier een tevreden coach."

Ook de spelers zijn blij met hoe het gaat. "Het gaat lekker", zegt teamcaptain Alex Vlaar. "We merken wel dat er belangrijke spelers weg zijn. Manon, Aram en Amy waren allemaal vaste waardes die al heel lang voor de club speelden. Het nu aan de jongere generatie om het te laten zien."

Voor veteraan Cheryl Seinen is de komst van jongere spelers een uitdaging. "Het team laat goeie progressie zien", legt Cheryl uit. "Ik vind het leuk om de opkomende jeugd wat te leren. We willen dit jaar weer kampioen worden en ik denk zeker dat we kans maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel