Vanwege corona het hele seizoen geen zaalvoetbal bij SRZA

ALMERE • Wo 30 september 2020 | 7:31 • Woensdag 30 september 2020 | 7:31

Vanwege corona wordt bij de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA) het hele komende seizoen niet gespeeld. Volgens voorzitter Dolf Rogmans is het voor bestuur en vrijwilligers lastig om telkens weer op de veranderende coronaregels in te spelen.

Zo mogen vanwege de anderhalve meter-regel nu de kleedkamers weer niet worden gebruikt en lukt het onvoldoende om de regels -zoals het verbod op publiek - te handhaven.

Verder is er onzekerheid over het aantal teams en vrijwilligers waar komend jaar op gerekend kan worden. Als er mensen afhaken, wordt het volgens de voorzitter onmogelijk om competities te draaien. Veranderingen zorgen ook weer voor extra werk. En daar heeft SRZA niet genoeg vrijwilligers voor.

Onzekerheid over de toekomst zorgt ook voor financiële risico's voor de club. SRZA huurt zalen bij de gemeente Almere. Die huur wordt betaald uit inschrijfgeld van teams. Wanneer die teams niet spelen, draait SRZA zelf voor de kosten op en de stichting heeft maar beperkt geld om dergelijke risico's op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel