City FC klaar voor topper tegen NAC

ALMERE • Do 22 oktober 2020 | 17:17 • Donderdag 22 oktober 2020 | 17:17

Almere City FC trainer Ole Tobiasen kan vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC weer een beroep doen op Tim Receveur. De ervaren middenvelder moest afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2) nog missen vanwege een enkelblessure.

Het duel tussen de nummer 2 NAC en nummer 3 Almere City FC is op papier een topper in de Keuken Kampioen Divisie. Bij winst houden de Almeerders een kleine kans op het veroveren van de eerste periodetitel.

Harrison hamstringklachten
Trainer Tobiasen kan tegen NAC geen beroep doen op aanvaller Shayon Harrison, die een lichte hamstringblessure heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Verder zijn Ilias Alhaft (knie), Thibaut Lesquoy (voet) en Xian Emmers (enkel) ook nog altijd geblesseerd.

Ilias Alhaft geopereerd
Ilias Alhaft is deze week geopereerd aan zijn knie. De vleugelaanvaller, die afgelopen jaar revalideerde na een zware knieblessure, is opnieuw enkele weken uitgeschakeld. Alhaft bleef de afgelopen periode last houden van irritatie aan zijn geopereerde knie. Tijdens de chirurgische ingreep van deze week is een schroef verwijderd uit het gewricht, die de oorzaak was van zijn klachten.

Oud spelers
Voor keepers Chiel Kramer en Roy Kortsmit, verdediger Dion Malone en aanvaller Nick Venema is het een bijzondere wedstrijd vrijdagavond. Deze NAC spelers droegen allen in het verleden het shirt van Almere City FC. NAC aanvoerder Dion Malone heeft een huis in Almere en gaf deze zomer nog aan dat hij in de toekomst openstaat voor een eventuele terugkeer naar Almere City FC.

Vermoedelijke opstelling
Almere City: Woud, Balker, Mirani, Helstrup, Blackson, Receveur, Koolwijk, Hammouti, Bouyaghlafen, Sorensen, Verheydt.

Friday Night Football
Vanwege de corona-maatregelen zijn er nog altijd geen toeschouwers welkom in het Yanmar stadion. Almere City FC organiseert daarom rondom de wedstrijd tegen NAC een online programma voor de supporters van de club.

De wedstrijd begint om 21.00 uur, maar vanaf 19.45 uur zal er een speciale editie van het online-supporterscafé worden gehouden. Presentator Jordy Haak zal dan met diverse gasten gaan vooruitblikken op de topper tegen NAC. Ook is er vrijdagavond een quiz, waar fans prijzen kunnen winnen. Vanaf 20.45 uur worden de supporters online getrakteerd op een licht- en vuurshow rechtstreeks vanaf het veld van het Yanmar stadion.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel