Sportverkiezing geannuleerd: "Nauwelijks iets te kiezen"

DRONTEN • Ma 2 november 2020 | 15:35 • Maandag 2 november 2020 | 15:35

De Sportverkiezing Dronten 2020 gaat niet door. De verkiezing zou op 15 januari 2021 plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus heeft het bestuur het evenement geannuleerd.

Veel sporters konden dit jaar niet of nauwelijks in actie komen vanwege de coronamaatregelen. "Dat betekent dat er nauwelijks iets te kiezen zou zijn en dan wordt de Sportverkiezing een lege huls; dat vinden we niet respectvol voor de sporters, ook niet voor de paar sporters die wél een prestatie hebben kunnen neerzetten. We vinden het erg jammer, maar zijn toch unaniem tot dit besluit gekomen", vertelt Sandra Heemskerk, voorzitter van stichting Sportpromotie Dronten.

Voor sporters die dit jaar wel een bijzondere prestatie neer hebben gezet, of kampioen zijn geworden, wordt nog iets op touw gezet. Ook worden zij meegenomen bij de Sportverkiezing van 2021. "Dus we slaan wel een jaar over, maar hopen volgend jaar een dubbel feestje te vieren", legt Heemskerk uit. De Sportverkiezing zal in 2022 plaatsvinden op vrijdag 28 januari in De Meerpaal.

Verleden week werd ook bekend dat de Almeerse Sportverkiezing niet door gaat.

Update 3 november: De sportverkiezingen van Urk gaan ook niet door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel