Cambuur vernedert Almere City FC 7-2

ALMERE • Zo 15 november 2020 | 19:53 • Zondag 15 november 2020 | 19:53

Almere City FC heeft zondagavond de topper tegen Cambuur kansloos verloren. De Friezen waren in eigen huis met 7-2 veel te sterk voor de Almeerders. Het was pas de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Ole Tobiasen, die tot zondagavond slechts 9 tegengoals in 11 wedstrijden had geincasseerd. Ondanks de zware nederlaag blijft Almere op de tweede plaats staan van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft kwam Cambuur al na 2 minuten op voorsprong via Mitchel Paulissen. Almere City kwam echter snel weer terug in de wedstrijd via een mislukte voorzet van Delvechio Blackson. De linksback schoot van zeker 30 meter de bal schitterend over doelman Sonny Stevens: 1-1. Na 25 minuten kwam Cambuur weer op voorsprong na een corner. Schouten mocht van dichtbij binnenkoppen, nadat doelman Michael Woud er naast zat. Vervolgens ging het snel: Jamie Jacobs mocht de 3-1 maken na een afgeslagen corner en tot overmaat van ramp mocht Michael Breij na amper een half uur spelen ook de 4- 1achter Woud knallen.

In de 2e helft ging Cambuur vrolijk door met scoren: binnen 3 minuten schoot topscorer Robert Muhren snoeihard de 5-1 binnen. Vervolgens was het opnieuw chaos. Muhren en Giovanni Korte mochten binnen 7 minuten na rust ook de 6-1 en de 7-1 aantekenen. Vervolgens nam Cambuur wat gas terug. Bouyaghlafen kwam 20 minuten voor tijd goed weg met slechts een gele kaart na een snoeiharde overtreding op Cambuur-verdediger Erik Schouten. In de slotfase bepaalde Almere verdediger Damon Mirani de eindstand op 7-2.

Wedstrijdverloop:

92. Afgelopen: Almere City beleeft een ramp avond in Leeuwarden: 7-2

90. Mirani maakt de 7-2 voor Almere

69. Bouyaghlafen van Almere krijgt geel na een bikkelharde overtreding op Erik Schouten. Hij komt heel goed weg hiermee, want dit had best rood kunnen zijn.

64. Dubbele wissel Almere: Koolwijk en Sorensen eraf voor Steve Tunga en Jeffrey Puriel.

58. Geel voor Koolwijk na een harde overtreding.

52. Giovanni Korte maakt van dichtbij de 7-1. Binnen 7 minuten scoort Cambuur na rust 3x. Het is niet te geloven: Almere heeft een complete off-day.

51. Goal Cambuur scoort opnieuw na een corner: Muhren scoort van dichtbij de 6-1.

48. Goal: Cambuur gaat vrolijk door. Robert Muhren schiet snoeihard de 5-1 (via de onderkant van de lat) binnen na een fout van Tim Receveur.

46. De 2e helft is begonnen in Leeuwarden. Twee wissels bij Almere: Lesquoy is in de ploeg gekomen voor Blackson en Guillermo Gauna heeft Anwar Bensabouh afgelost.

45. Rust 4-1

31. Het gaat hard: Michael Breij schiet van buiten het strafschopgebied de 4-1 binnen.

28. Goal Cambuur: De Friezen scoren weer na een afgeslagen corner: Jamie Jacobs schiet hard de 3-1 binnen.

24. Cambuur maakt de 2-1 uit een corner: verdediger Erik Schouten mag van dichtbij binnenkoppen, nadat doelman Woud er volledig naast zit.

20. Corner Almere: Helstrup helemaal vrij bij de 2e paal, maar hij kan de bal net niet koppen.

18. Geel voor Cambuur speler Sambissa na vasthouden van Sorensen.

9. Wat een GOAL van Blackson: 1-1 De linksback van Almere schiet de bal van zeker 30 meter over doelman Sonny Stevens van Cambuur. Het leek een mislukte voorzet, maar de bal zit er heerlijk in.

4. Corner van Almere City aanvaller Sorensen vliegt er bijna direct in.

3. Goal Cambuur, de eerste de beste aanval van de thuisploeg is direct raak via Paulissen. Korte wordt weggestuurd over links en in het centrum mag Mitchel Paulissen op de rand van de zestien de bal droog binnenschieten.