Badmintonveteraan wil met sporten gezond blijven

ALMERE • Wo 23 december 2020 | 7:45 • Woensdag 23 december 2020 | 7:45

René Wu uit Almere denkt dat zijn sportieve levensstijl een positief effect heeft op zijn gezondheid. Twee van de drie ouderen in Nederland bewegen te weinig. Dit geldt niet voor de 75-jarige badmintonveteraan, want bij Wu staan wekelijks diverse sportactiviteiten op de agenda.

Sporten vormt voor Wu een belangrijk bestanddeel van zijn leven: "Voor mij betekent het dat je ergens mee bezig bent. Dat je beweegt, dat je met mensen te maken hebt. En als je aan het fietsen bent, dat je geniet van de omgeving."

De fitte Almeerder maakt wekelijks fietstochten van vijftig, zestig of zeventig kilometer: "Op een fiets zonder elektrische ondersteuning", benadrukt Wu. Daarnaast speelt hij wekelijks een paar uur badminton bij zijn club BV Almere.

Wu hoopt zijn sportieve levensstijl zo lang mogelijk vol te houden: "Volgende week kan ik wel een hartaanval krijgen, dat weet je niet. Het risico is wel steeds groter. Maar sporten als fietsen en lopen kun je heel lang vol houden. Dus dat probeer ik zo lang mogelijk te blijven doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel