Mogelijke tussentijdse versterking voor City FC

ALMERE • Za 2 januari 2021 | 14:23 • Zaterdag 2 januari 2021 | 14:23

Almere City FC, de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie, gaat zich tijdens de wintertransferperiode mogelijk nog versterken. Betaald voetbalclubs hebben tijdens de komende wintertransferwindow van maandag 4 januari tot 31 januari de mogelijkheid om zich tussentijds te versterken met spelers van andere clubs.

De Almeerse profclub wil dit seizoen volgens het ambitieuze vijfjarenplan promoveren naar de eredivisie en daarom zit technisch manager Teun Jacobs deze dagen op het vinkentouw voor eventuele versterkingen: "Laat het duidelijk zijn dat we momenteel op een plek staan waar we heel trots en blij mee zijn. We zijn aan het kijken of we ons kunnen versterken om zo lang mogelijk op die plek te kunnen blijven staan. Dus we kijken rustig wat er allemaal gebeurt en of er interessante opties voorbij komen. Als dat zo is, dan kunnen we wellicht toeslaan."

Jacobs vervolgt: "Het hele team zit momenteel goed in elkaar. Er is een goede 'vibe' binnen de groep, dus je moet goed opletten dat je daar niet teveel in gaat veranderen. Maar alle buitenkansjes zijn welkom en dat kan zowel voorin, op het middenveld als achterin zijn."

Situatie rond Radinio Balker
Verdediger Radinio Balker heeft komende zomer een aflopend contract in Almere en heeft nog altijd niet bijgetekend bij de club. Almere City wilde zijn contract afgelopen zomer al graag openbreken, maar tot op heden is dit niet gebeurd. De kans bestaat nu dat het grote talent komende zomer kan vertrekken zonder dat Almere City hiervoor een transfersom incasseert.

Technisch manager Teun Jacobs wil Balker deze transferperiode liever niet verkopen: "We willen onze goede positie handhaven en zullen per definitie niet onze sterkste spelers laten gaan. Op dit moment is het rustig rondom Radinio."

De technisch manager is niet bang dat Balker over een paar maanden 'gratis de deur uit zal lopen': "We willen hem als het kan behouden. Als hij de deur uitloopt met een mooie eindklassering en daardoor de club op een mooie manier achter kan laten is dat toch ook prima", aldus Jacobs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel