Hockeyer Pieters op zoek naar ultieme glorie in Tokio

ALMERE • Di 5 januari 2021 | 9:41 • Dinsdag 5 januari 2021 | 9:41

Tophockeyer Terrance Pieters uit Almere hoopt komende zomer met Oranje goud te veroveren tijdens de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio. "Mijn Olympische droom is de ultieme glorie: een gouden medaille".

Pieters hoopt vurig dat hij door bondscoach Max Caldas geselecteerd zal worden voor Tokio 2021: "Ik hoop dat ik er ook zal staan en dan succesvol zal zijn. Ik geloof in mijn eigen kunnen en ik geloof in mijn eigen kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn voor het Nederlands team en dat ik goed genoeg zal zijn om in de Olympische selectie te zitten".

Sportief gezien was het afgelopen jaar absoluut geen topjaar voor de speler van Kampong, maar meer een kwakkeljaar. Naast dat de Hoofdklasse werd stilgelegd vanwege het coronavirus, kampte de aanvaller maanden met een slepende hamstringstringblessure en brak hij in het najaar ook nog eens zijn duim. In 2020 stond Pieters veel in de landelijke media schijnwerpers, omdat hij zich nadrukkelijk roerde in het racisme-debat dat ontstond na de gewelddadige dood van George Floyd in Amerika.

In 2021 moet voor Pieters alles wijken voor zijn sportieve doelen: een Olympische selectie en het behalen van goud in Tokio. De oud-speler van de Almeerse Hockey Club is nu al vaak met zijn gedachten bij het hockeytoernooi tijdens de Spelen van komende zomer in Japan:" Het zal altijd een zwaar toernooi worden. Het zal misschien wel een toernooi worden waarin je in de poulefase onderuit gaat en toch die knop moet omschakelen. Als ik dan visualiseer dan zie ik een toernooi dat heel zwaar gaat worden, maar heel veel voldoening gaat geven", aldus Pieters.

Door het coronavirus ging er een streep door de Olympische Spelen van afgelopen jaar. Het grootste sportevenement van de wereld werd doorgeschoven naar 2021. In deze serie de verhalen van vijf Flevolandse Olympische sporters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel