Balker: goed gevoel bij FC Groningen gaf de doorslag

ALMERE • Do 21 januari 2021 | 18:07 • Donderdag 21 januari 2021 | 18:07

Profvoetballer Radinio Balker van Almere City FC is dolblij dat hij met ingang van komend seizoen voor FC Groningen gaat spelen. Balker tekent een contract voor drie seizoenen (met een optie voor nog één seizoen) bij de huidige nummer zes van de eredivisie.

De Almeerder is opgelucht dat hij eindelijk een keuze heeft kunnen maken, want er was voldoende interesse: "Het speelde al een tijdje. Ik hoopte een mooie stap te maken en dat is gelukt. Het was een spannende tijd. Ik moest keuzes maken en daar ben ik niet zo goed in. Er waren een paar clubs, die zeer geïnteresseerd waren. Het goede gevoel dat ik had bij FC Groningen heeft de doorslag gegeven. Ik ben daar geweest en heb gesproken met de technisch directeur en de trainer. Ik had gewoon een heel goed gevoel daar."

Geen wintertransfer
Balker wilde het liefst tijdens de huidige wintertransferperiode al de overstap maken naar FC Groningen: "Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, want ik wil gewoon het hoogst haalbare. Ik denk dat als ik fit was geweest, dat het waarschijnlijk wel was gebeurd." Balker raakte 2 weken geleden tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven geblesseerd en is de komende 6 weken niet inzetbaar voor Almere City FC.

Geen transfersom:
FC Groningen hoeft Almere City FC geen afkoopsom te betalen voor Balker, want het contract van de verdediger loopt komende zomer af in Almere: "Ik vind het natuurlijk jammer voor de club, maar ik denk dat er wel momenten zijn geweest dat ze iets aan mij konden verdienen. Het is jammer, maar uiteindelijk hebben ze er voor gekozen om het niet te doen. Dat is hun goed recht. In het verleden is het ook met andere clubs meerdere keren misgelopen op de vraagprijs."

Seizoen mooi afmaken
Balker wil nu zo snel mogelijk herstellen van zijn bovenbeen blessure en zich volledig gaan focussen op Almere City FC. Hij wil afscheid nemen met promotie naar de eredivisie: "Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen op de eerste of tweede plek staan of anders via de play-offs promoveren. Zodat ik hier volgend jaar weer terugkom als speler van FC Groningen, dat zou mooi zijn", aldus Balker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel