Rick Ebbinge week vanwege corona vooral uit naar Zweden

KRAGGENBURG • Za 30 januari 2021 | 17:09 • Zaterdag 30 januari 2021 | 17:09

Pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg heeft ondanks de coronapandemie toch een mooi sportief jaar achter de rug. Zo pakte hij bijvoorbeeld in juli 2020 zijn duizendste overwinning als beroepspikeur.

Het was voor Ebbinge ook een lastige periode. In Nederland kwam de draf- en rensport in eerste instantie ook stil te liggen en dus week de wereldkampioen bij de beroepspikeurs uit naar Zweden. Hij verkaste met een aantal paarden naar een kleine stal in de buurt van Göteborg. "Daar kon de sport wel gewoon doorgaan", zegt Ebbinge in de stallen van zijn werkgever Jeroen Engwerda uit Biddinghuizen.

Ebbinge is ondertussen weer thuis in Flevoland en kijkt met een onzeker gevoel vooruit. "Nu zitten we in principe in hetzelfde schuitje, dat we weer niet veel kunnen", zegt hij. Het wordt voor de sportman van gemeente Noordoostpolder afwachten welke wedstrijden er wel en niet door kunnen gaan.

Deze maand staat normaal gesproken in het teken van de verschillende sportverkiezingen in onze provincie. Vanwege de coronapandemie gaan de verkiezingen dit jaar niet door. Omroep Flevoland zoekt de winnaars van vorig jaar op. In deze aflevering pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg, hij werd sportman 2019 van gemeente Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel