Voetbaltrainer Arjen Postma baalt dat voetbalcompetitie stil ligt

EMMELOORD • Vr 5 februari 2021 | 0:50 • Vrijdag 5 februari 2021 | 0:50

Trainer Arjen Postma van de Emmeloordse voetbalclub Flevo Boys baalt er stevig van dat zijn voetballeven sinds oktober stil ligt. De afgelopen maanden werden er al geen wedstrijden gespeeld. Sinds de invoering van de avondklok wordt er ook niet meer getraind: "Mijn leven is veranderd. Ik was wekelijks drie avonden aan het trainen en op zaterdag speelde je dan een wedstrijd. Je bent dan altijd met voetbal bezig in je hoofd en dat gevoel is nu een beetje weg. Ik mis niet alleen het voetbal zelf, maar vooral het sociale contact daar om heen met de staf en de spelersgroep."

Postma is bezig met zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Flevo Boys. Een jaargang die hij niet snel zal vergeten. Hij beleefde met de Emmeloordse hoofdklasser een bliksemstart in de competitie, door in de eerste vijf duels 12 punten te pakken. Het was dan ook een flinke domper toen de KNVB in oktober vanwege de coronacrisis het amateurvoetbal moest stilleggen.

De trainer van Flevo Boys vindt het lastig dat hij niet actief kan zijn in de buitenlucht. Postma: "Volgens mij is niet bewezen dat in de buitenlucht veel besmettingen ontstaan. Ik ben geen viroloog, maar volgens mij is sporten in de buitenlucht juist heel gezond voor mensen."

Postma denkt niet dat de competitie nog zal worden hervat. "Voor de voorbereiding op de eventuele hervatting van de competitie moet je minimaal vijf weken in training. Als je die tijd niet krijgt, is de kans op blessures groot. Daarom denk ik dat het beter is om volgend jaar met een schone lei aan de nieuwe competitie te beginnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel