Owen Beuckens tevreden na zijn eerste NK Indoor Meerkamp

FLEVOLAND • Zo 14 februari 2021 | 21:00 • Zondag 14 februari 2021 | 21:00

Atleet Owen Beuckens uit Emmeloord is tevreden met zijn prestaties op zijn eerste NK Meerkamp bij de senioren. De Emmeloorder eindigde op de zesde plaats in Omnisportcentrum Apeldoorn.

Hij was vooral blij met een persoonlijk record op het onderdeel polsstokhoogspringen. Beuckens kwam tot een hoogte van 4 meter en 85 centimeter, dat is 40 centimeter hoger dan zijn oude record. Een bijzondere prestatie omdat de Emmeloorder weinig heeft kunnen trainen op dit onderdeel. Vanwege de coronamaatregelen mocht hij geen indoor trainingen afwerken. "Ik heb me vooral gefocust op de techniek en dat pakte goed uit", zegt Beuckens.

Beuckens stond tot afgelopen donderdag nog op de reservelijst, maar kwam toch in actie omdat een andere atleet zich geblesseerd af had gemeld voor het toernooi. Beuckens doet volgende week op de onderdelen polsstokhoogspringen en horden mee aan het NK Indoor.

Schoop moets opgeven
Manon Schoop uit Emmeloord moest na twee onderdelen opgeven met een blessure aan haar knie. Het is nog onzeker of Schoop volgende week mee kan doen tijdens het NK Indoor. "Ik weet niet of het verstandig is om volgende week mee te gaan doen", aldus Schoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel