Atleet Oosterwolde wil bij NK naar EK-limiet sprinten

ALMERE • Do 18 februari 2021 | 11:32 • Donderdag 18 februari 2021 | 11:32

Atleet Keitharo Oosterwolde wil zich zaterdag bij het NK Indoor in Apeldoorn kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Om aan de EK-limiet te voldoen moet de Almeerder op de zestig meter sprint een tijd neerzetten van 6.66 seconden. Zijn huidige persoonijke record staat op 6.83 seconden. Het EK wordt volgende maand gehouden in Polen.

De voorbereiding op dit NK indoor was voor Oosterwolde door alle coronaperikelen niet optimaal: "Toen de lockdown net van kracht werd kregen wij te horen dat wij als topsporters wel binnen in de zaal mochten trainen. Maar dat mocht niet alle dagen, dus we hebben ook buiten getraind. Het was geen optimale voorbereiding, maar we hebben er het beste van gemaakt."

Oosterwolde doet zondag ook nog mee aan de 200 meter. Dat wordt volgens hem een mooie 'battle' tussen hem en 'zijn grote vriend' Onyema Adigida; "Dat wordt een leuke strijd, gewoon een beetje spannend maken voor de mensen. Ik sta op de 200 meter als derde geplaatst, dus ik hoop op een podiumplek.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel