Fleur Hoek goed onderweg naar prolongatie korfbaltitel

DRONTEN • Za 20 februari 2021 | 16:09 • Zaterdag 20 februari 2021 | 16:09

Korfbalster Fleur Hoek uit Dronten wil dit seizoen met haar ploeg Fortuna Delft de landstitel prolongeren. Tot nu toe is de ploeg goed onderweg. Fortuna gaat halverwege de competitie met vier overwinningen en een gelijkspel aan de leiding.

Het is een bijzondere competitie omdat door corona dit seizoen de opzet van de Korfbal League anders is dan anders. Hoek: "Omdat we pas in januari weer mochten starten hebben we een competitie met twee poules van elk zes ploegen. Door deze opzet spelen we de helft minder wedstrijden." Om de play offs te bereiken moet Hoek met Fortuna bij de eerste vier van de zes ploegen in de poule eindigen. De acht ploegen uit beide poules gaan daarna uitmaken welke twee teams uiteindelijk de Korfbal League finale mogen gaan spelen.

Hoek is blij dat ze ondanks corona toch wedstrijden kan spelen, maar ze is bezig aan het meest vreemde seizoen uit haar carrière. "We worden twee keer per week getest. We kleden ons thuis om en komen met mondkapjes naar de trainingen. Voor en na de trainingen blijven we op anderhalve meter van elkaar. We zijn blij dat we mogen trainen en spelen, maar we missen de onderlinge gezelligheid wel.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel