Trainers hoofdklassers vinden stopzetten competitie rijkelijk laat

FLEVOLAND • Za 27 februari 2021 | 18:14 • Zaterdag 27 februari 2021 | 18:14

De beslissing van de KNVB om de competitie in de hoofdklasse stop te zetten had al veel eerder genomen moeten worden. Dat is de mening van hoofdtrainers Gert Jan Karsten (SV Urk) en Arjen Postma (Flevo Boys).

Deze week nam de KNVB deze beslissing voor het seniorenvoetbal, omdat door de verlenging van de lockdown de clubs niet voldoende tijd meer hebben om zich voor te bereiden op een hervatting van de competitie in april. Karsten: "Dit hadden ze in oktober of in december al moeten beslissen……..poppenkast! Typisch de KNVB."

Trainen tot 27 jaar
Demissionair premier Mark Rutte kwam deze week ook met een versoepeling voor het amateurvoetbal. Spelers tot 27 jaar mogen zonder beperkingen weer met elkaar trainen. De oudere spelers moeten zich in tweetallen blijven vermaken op anderhalve meter afstand van elkaar. Beide hoofdklasse trainers hebben weinig begrip voor deze maatregel. Postma: "Het geeft wel aan dat de ministers die dit besluiten volgens mij nog nooit aan teamsport hebben gedaan. Wij gaan ook geen onderscheid maken. Liever gewoon met z’n allen in tweetallen blijven trainen dan jongens teleurstellen."

Karsten: "Dit is ook weer een of andere geniale gek die dit bedenkt. Iedereen heeft gezien wat er gebeurt als er in Nederland een klein beetje ijs ligt. Op elk stukje ijs zie je dan veel mensen die zich aan nul regels houden. En dan zegt de overheid ook nog ‘geweldig gedaan’. Deze week hebben we de grote steden weer gezien. Als je daar in een park loopt, is ook alles toegestaan. En wij moeten ons weer behelpen notabene als buitensporters."

Regionale competitie
Nu de reguliere competitie niet meer wordt hervat richten SV Urk en Flevo Boys zich op een regionale mini-competitie met Genemuiden, WHC, Staphorst en Berkum. Karsten: "Wel leuk met zes ploegen. Allemaal derby’s, daar kijken we naar uit." Ook Postma ziet dit wel zitten: "Voor ons is het aantrekkelijk om tegen deze clubs van hetzelfde niveau te gaan spelen. Daar zien wij meer in dan de regiocompetitie waar de KNVB misschien nog mee komt. Dan loop je het risico om tegen kwalitatief mindere ploegen te spelen."

Karsten en Postma zijn allebei bezig aan hun eerste seizoen bij hun club. Door corona is deze jaargang heel anders verlopen dan verwacht. Postma: "Vreemd en niet leuk en dat terwijl de start echt super was dit seizoen." Karsten is vooral gefrustreerd over de beperkende maatregelen waar hij in zijn eerste seizoen mee is geconfronteerd: "Tot nu toe vond ik het allemaal nog vrij logisch. Maar de logica is zo langzamerhand wel weg. Vooral de mensen die de verantwoordelijkheid daarvoor dragen moeten maar eens gaan nadenken waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Het is voor heel veel mensen nu wel heel frustrerend. Dat merk je ook om je heen. Iedereen is er klaar mee. Het wordt tijd dat het weer terug naar het normale gaat. Zonder dat we moeten ontkennen dat er wat aan de hand is, want dat is duidelijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel