City FC verliest topper van Cambuur

ALMERE • Zo 28 februari 2021 | 12:08 • Zondag 28 februari 2021 | 12:08

Almere City FC heeft zondagmiddag de topper tegen Cambuur op eigen veld verloren. In het Yanmar stadion waren de Friezen met 0-2 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Bij de wedstrijd waren 1351 toeschouwers aanwezig in het kader van wetenschappelijk onderzoek van FieldLab.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar Cambuur was de gevaarlijkere ploeg. Eerst schoot topscorer Muhren voorlangs, nadat hij ontsnapt was aan de Almeerse verdediging. Na 25 minuten was het wel raak voor de gasten: Jarchinio Antonia mocht na een corner (die werd verlengd door Muhren) bij de 2e paal binnenkoppen. Almere was nauwelijks gevaarlijk, behoudens een inzet van Yeboah die voorlangs ging.

In de tweede helft wilde Almere op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Ole Tobiasen was niet bij machte om gevaarlijk te worden. Cambuur sloeg vlak voor tijd wel toe: Ragnar Oratmangoen mocht uit een corner de 0-2 binnenkoppen. Het was de eerste competitie nederlaag in eigen huis sinds 14 februari 2020 voor de Almeerders. Destijds was Cambuur ook al te sterk in Almere.

Door de nederlaag staat Cambuur nu nog steviger aan kop. Verschil met Almere City FC is nu 10 punten, maar de Almeerders hebben nog wel één wedstrijd tegoed. Komende woensdag speelt de ploeg in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen Cambuur wint met 0-2

87. Goal Cambuur: Ragnar Oratmangoen kopt wederom uit een corner de 0-2 binnen.

81. Geel voor Cambuur speler Schmidt en ook trainer Henk de Jong krijgt dezelfde prent vanwege commentaar.

75. Slap rolletje van Thomas Verheydt in de handschoenen van Cambuur doelman Stevens.

60. Schotpopging van Mees Hoedemakers, maar een makkelijke prooi voor Almere City doelman Woud.

48. Schot van John Yeboah vanaf de rand zestien vormt geen probleem voor Cambuur doelman Stevens.

46. Cambuur is direct gevaarlijk na rust via Antonia.

45. Rust 0-1

40. Ook geel voor Cambuur spits Muhren, nadat hij expres te vroeg komt inlopen bij een vrije trap van Almere.

29. Eerste echte kans voor Almere City nu: Yeboah mag vanaf rechts de zestien in, maar schiet vervolgens voorlangs.

28. Weer is Cambuur gevaarlijk: Maulun wordt totaal niet aangepakt, maar schuift de bal gelukkig voor Almere naast.

25. Goal Cambuur na een corner: Jarchnio Antonia mag bij de 2e paal binnenkoppen, nadat de bal bij de 1e paal werd doorgekopt door Muhren.

19. Cambuur speler Kallon krijgt nu wel geel na opnieuw een overtreding op Yeboah.

14. Schotje van Cambuur verdediger Calvin Mac-Intosch vormt geen probleem voor City doelman Woud.

12. Cambuur spits Muhren zorgt voor het eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd. Hij schuift de bal voorlangs.

9. Overtreding van Cambuur speler Issa Kallon op Almere City aanvaller Yeboah, maar scheidsrechter Mulder houdt de kaarten nog op zak.

1. De topper is begonnen in het Yanmar stadion.