Tennistalent Van Assen wil net zo goed worden als Kiki Bertens

EMMELOORD • Za 6 maart 2021 | 13:20 • Zaterdag 6 maart 2021 | 13:20

Tennistalent Ashley van Assen uit Emmeloord droomt er van ooit net zo goed te worden als haar grote voorbeeld Kiki Bertens. Het 12-jarige tennistalent heeft de eerste stap gezet op weg naar die droom. Ze is in Flevoland in haar leeftijdscategorie een van de twee tennistalenten met een beloftestatus van NOC*NSF.

Dankzij haar beloftestatus kan Van Assen haar studie volgen op een zogenaamde LOOT-school. Ze doet dat in Zwolle waar ze haar opleiding aan het VWO kan combineren met haar sport.

De moeder van Ashley denkt dat haar dochter de mentaliteit heeft om het ver te schoppen: Nancy van Assen: ''Het is haar doorzettingsvermogen, het gewoon niet opgeven. Ook al heeft ze een verstuikte enkel, het liefste wil ze altijd maar doorgaan.''

Ashley van Assen wordt getraind door tennisleraar Erwin de Boerdere. Hij ziet wel potentie in het 12-jarige tennistalent: ''Ze kan haar service nog verbeteren en haar backhand. Ook tactisch kan ze nog een heleboel winnen. Maar voor een dame heeft ze een hele goede versnelling. Dat is uniek, want heel dames hebben dat niet. Dat is wel iets specifieks waar ze mee hogerop kan komen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel