Cityspelers Koolwijk en Kort opgeroepen voor Suriname

ALMERE • Di 16 maart 2021 | 12:57 • Dinsdag 16 maart 2021 | 12:57

Aanvoerder Ryan Koolwijk en doelman Ishan Kort zijn opgeroepen voor het nationale team van Suriname. De spelers van Almere City FC spelen met hun nationale team tegen de Kaaimaneilanden en Aruba.

De wedstrijden zijn op 24 en 28 maart. Dat betekent dat Koolwijk er niet bij is als City FC het op 26 maart opneemt tegen MVV. Kort maakt sowieso geen onderdeel uit van de eerste selectie, hij is keeper bij Jong Almere City.

Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond makkelijker geworden om een zogeheten sportpaspoort aan te vragen. Zo hoeven spelers hun Nederlandse paspoort namelijk niet in te leveren.

Almeerse enclave
Koolwijk is 35, maar staat te springen om voor Suriname uit te komen. Dat liet hij weten toen hij toestemming kreeg om voor Suriname te spelen. Naast Koolwijk, een belangrijke kracht op het middenveld, en doelman Kort van Jong Almere City zijn ook de Almeerse profvoetballers Dion Malone (NAC), Ramon Leeuwin (AZ) en Damil Dankerlui (FC Groningen) opgeroepen. Naast deze spelers reist ook Jack Mangalie, assistent-trainer van Jong Almere City, af naar Suriname. Hij is de keeperstrainer van de nationale ploeg.

Het is nog even de vraag of Koolwijk kan afreizen naar Suriname, hij miste afgelopen vrijdag de wedstrijd van zijn ploeg vanwege een positieve coronatest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel