Profvoetballer Pattynama naar Viking FK in Noorwegen

LELYSTAD • Wo 17 maart 2021 | 15:56 • Woensdag 17 maart 2021 | 15:56

Profvoetballer Shayne Pattynama uit Lelystad vervolgt zijn carrière in Noorwegen. De linksback van Telstar maakt per 1 april de overstap naar Viking FK. De 22-jarige verdediger kan tussentijds vertrekken, omdat de transfermarkt in Noorwegen vanaf 1 april open is.

Het vertrek van Pattynama is een gevoelig verlies voor Telstar, omdat in Nederland de transfermarkt gesloten is en de club dus alleen transfervrije spelers kan halen als vervanger. Op de clubwebsite laat hoofdtrainer Andries Jonker toch weten trots te zijn op de transfer van de Lelystedeling: "Als je bedenkt dat Shayne in zijn eerste maanden bij Telstar niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde en nu vertrekt als volwaardig basisspeler naar een topclub in Noorwegen, dan maakt mij dit erg trots. We maken er bij Telstar geen geheim van dat we vaak een springplank zijn voor jonge talenten. Ook deze stap die Shayne maakt is daar weer een voorbeeld van. Het is absoluut een gemis, maar ik heb vertrouwen in de vervangers van Shayne", aldus trainer Jonker.

Pattynama maakte in 2019 de overstap van Jong FC Utrecht naar Telstar. In Velsen Zuid groeide de Lelystedeling uit tot een vaste basiswaarde. In totaal speelde hij 47 wedstrijden voor de Witte Leeuwen, waarin hij vijf doelpunten wist te maken. Pattynama begon zijn loopbaan bij SV Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel