Almere City-spits Thomas Verheydt aast op clubrecord

ALMERE • Zo 4 april 2021 | 15:13 • Zondag 4 april 2021 | 15:13

Almere City FC aanvaller Thomas Verheydt wil maandagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC het clubrecord van meeste goals in één seizoen verbeteren. De centrumspits heeft daar sinds afgelopen vrijdag nog één doelpunt voor nodig.

Het clubrecord was de afgelopen jaren in handen van spits Vincent Janssen. Hij was in het seizoen 2014-2015 in totaal 19 keer trefzeker voor de Almeerders. Dit leverde Janssen aan het einde van dat seizoen een transfer naar AZ op. Afgelopen vrijdag evenaarde Verheydt dit clubrecord door beide goals in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC voor zijn rekening te nemen.

Verheydt wil nu het clubrecord maandag tegen Roda JC alleen in handen gaan krijgen: "Ik moet er niet te veel mee bezig zijn. Ik denk dat het gewoon moet gebeuren. Natuurlijk wil ik het halen nu. Nu ik hem heb geëvenaard, wil ik hem ook inhalen. Maar ik ben meer bezig om die wedstrijd tegen Roda JC te winnen," aldus Verheydt.

Toekomst ongewis

De spits uit Den Haag heeft een contract bij Almere City dat komende zomer afloopt. Hij heeft nog niet bijgetekend. "We gaan het zien. We hebben alle opties open gehouden. Ik wil eerst heel graag promoveren, want ik ben nog nooit gepromoveerd uit deze competitie. Dat staat voorop en wat er daarna gebeurt, dat zien we wel."

Verheydt is nu 29 jaar en wil komend seizoen misschien ook nog een keer een buitenlands avontuur aangaan. In het seizoen 2017-2018 speelde hij al een jaar voor het Engelse Crawley Town. "Als ik naar het buitenland ga, dan zal dat ook om financiële redenen zijn. Ook omdat ik nu ook richting de 30 ga. En anders heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Het zou ook fantastisch zijn om wellicht met Almere naar de eredivisie te gaan, dus nogmaals: ik hou alle opties open", aldus Verheydt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel