Voetbalclubs van Creil en Bant dichtbij fusie

NOORDOOSTPOLDER • Di 13 april 2021 | 18:15 • Dinsdag 13 april 2021 | 18:15

De kans is groot dat de voetbalverenigingen van Creil en Bant gaan fuseren. Vanaf 2014 is er al een samenwerking tussen beide clubs. De jeugd en de senioren komen al gezamenlijk uit in de competitie, onder de naam Creil/Bant. Maar nu zijn de verenigingen klaar om een volgende stap te zetten.

Volgens voorzitter Theo Vos van SC Bant werken beide verenigingen al goed samen sinds 2014. Volgens hem zijn de jeugdvoetballers van Creil/Bant in de loop der jaren aan elkaar gewend geraakt. Vos: "Als ze toe zijn aan de senioren willen ze niet meer kiezen voor welke club ze dan willen spelen, omdat het ondertussen vrienden zijn geworden. Ze willen samen verder."

Voorzitter Jan Boonen van SC Creil bevestigt de analyse van collega Vos. "Noem het samenwonen, en dat we nu naar een huwelijk toe zijn gegroeid. Het gaat vooral bestuurlijk veranderen. Wat je nu nog doet als twee verenigingen gaan we straks met één bestuur regelen. En daar wordt het wel een stuk makkelijker van."

De fusie tussen beide clubs lijkt helemaal in kannen en kruiken. Toch zullen beide voorzitters moeten afwachten of de leden ook akkoord gaan. Vos: "Het is eigenlijk een formaliteit. We hebben in de afgelopen periode informatie-avonden en een online bijeenkomst georganiseerd en daarbij hebben we geen wanklanken gehoord." Voorzitter Boonen van SC Creil is iets voorzichtiger: "Ik zou heel graag zeggen dat het zeker is, maar uiteindelijk gaan de leden daarover eind mei beslissen. En dat blijft natuurlijk spannend."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel