Toekomst Almere City boegbeeld Mirani nog ongewis

ALMERE • Vr 30 april 2021 | 12:56 • Vrijdag 30 april 2021 | 12:56

Damon Mirani weet nog niet of hij ook volgend seizoen bij Almere City FC zal spelen. De centrale verdediger heeft een aflopend contract bij de club, maar wil pas na het seizoen en de eventuele play-offs een beslissing nemen over een langer verblijf in de polder. Almere City heeft de intentie uitgesproken verder te willen met Mirani, die sinds de zomer van 2016 onder contract staat bij de huidige nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie.

De 24-jarige Mirani heeft inmiddels 176 wedstrijden gespeeld voor Almere City FC en is daarmee recordhouder binnen de club. De Noord Hollander weet nog niet of dat nog veel meer wedstrijden gaan worden de komende jaren: "Ik heb nog geen idee. Ik wil mij nu eerste focussen op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik zou graag in de eredivisie willen spelen en we gaan kijken of dat mogelijk is. Met Almere City zou natuurlijk fantastisch zijn. We gaan nu eerst kijken hoe alles verloopt en wil mij eerst focussen op het eind van de competitie en eventuele play-offs, aldus Mirani.

Vrijdag tegen oude liefde Ajax
Mirani speelt vrijdagavond met Almere City FC thuis tegen Jong Ajax. De verdediger speelde in zijn jeugd bij Ajax en maakte deel uit van een zeer succesvolle lichting. Hij speelde jaren samen met de inmiddels internationaal doorgebroken spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. Mirani beleefde mooie momenten tijdens zijn periode in Amsterdam: " In Youth League (de jeugd Champions League), ieder jaar kampioen geworden en een aantal keren de beker gewonnen. Hele mooie momenten beleefd daar".

Talent van De Toekomst
In 2013 werd de destijds 17-jarige Mirani bij Ajax uitgeroepen tot Talent van De Toekomst (de tegenwoordige Abdelhak Nouri Trofee). Deze prestigieuze jaarlijkse clubprijs voor beste speler van de jeugdopleiding werd in het verleden ook gewonnen door onder andere Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Christian Eriksen, Daley Blind, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. "Het was een hele eer. Dat jaar kwam ik over van FC Volendam. Ik paste mij goed aan en het ging goed, vandaar dat ik ook die trofee heb gewonnen. Daar ben ik trots op", aldus Mirani.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel