Olympisch lespakket voor Flevolandse basisschoolleerlingen

ALMERE • Di 4 mei 2021 | 13:18 • Dinsdag 4 mei 2021 | 13:18

Sportservice Flevoland heeft in samenwerking met NOC*NSF, Almere City FC, Atletiekunie en Provincie Flevoland een Flevolands Olympisch lespakket samengesteld voor basisscholen in de provincie. Voor iedere klas is een online lessenreeks samengesteld. Daarnaast ontvangt de klas na aanmelding een lesmap met materialen voor in school. De aftrap van het project was dinsdag bij voetbalclub Almere City FC.

In het lespakket zit oefenstof waarbij er aandacht is voor de drie Olympische kernwaarden: excelleren, respect en vriendschap. Naast een aantal informatieve lessen bevat het lespakket ook opdrachten en beweeglessen, die allemaal te maken hebben met bewegen en gezonde levensstijl.

"Ik ben benieuwd wat er allemaal in zit en wat we kunnen gebruiken", zegt Britt Kater van IKC De Regenboog. "Het is belangrijk om kinderen met sport kennis te laten maken op de basisschool, omdat ze dan nog alle kanten op kunnen. Sport is goed voor je gezondheid en als je daar al op jonge leeftijd mee begint, voorkomt dat kwaaltjes op de lange termijn."

Dit lespakket is gratis en vrijblijvend aan te vragen op de website van Sportservice Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel