Einde seizoen: Almere City uitgeschakeld in play offs

ALMERE • Za 15 mei 2021 | 20:41 • Zaterdag 15 mei 2021 | 20:41

De profs van Almere City FC zijn zaterdagavond in de eerste ronde van de play offs om promotie naar de eredivisie uitgeschakeld. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk was in eigen stadion niet opgewassen tegen NEC Nijmegen dat de Almeerders met 4-0 de baas was.

De Almeerders begonnen nog wel goed aan het duel. Thomas Verheijdt leek in de zevende minuut de openingstreffer te scoren. Hij schoot de bal hard tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat er in de situatie daarvoor door de videoscheidsrechter hands was geconstateerd van Ryan Koolwijk. Twee minuten later werd een hard schot van Daniël Breedijk met moeite gekeerd door NEC-goalie Mattijs Branderhorst. Ook Ryan Koolwijk was vijf minuten later gevaarlijk met een inzet binnen de vijf meter, maar opnieuw stond Branderhorst een treffer van Almere in de weg. In de 18e minuut was Koolwijk opnieuw dichtbij een treffer. Deze keer vanuit een vrije trap. Zijn inzet verdween via de vingertoppen van Branderhorst en de kruising net naast het doel.

Na dit openingsoffensief kwam NEC beter in de wedstrijd. Na een overtreding van Tim Receveur op NEC-er Javier Vet kreeg Jordy Bruijn namens de Nijmegenaren de opgelegde mogelijkheid om een strafschop te verzilveren. Hij faalde echter want Michael Woud koos de goede hoek en stopte zijn inzet. In de 36e minuut komt NEC dan toch op voorsprong. Jonathan Okita verschalkt eerst Steven Tunga, daarna Daniël Breedijk en daarna ook doelman Michael Woud: 0-1. Vier minuten later komt NEC op 0-2. De ploeg krijgt opnieuw een strafschop nadat deze keer Thomas Verheijdt in de Almeerse zestienmeter een overtreding begaat. Jordy Bruijn faalt nu niet vanaf elf meter. Hij laat Michael Woud kansloos.

Na de pauze probeerde City het wel, maar zonder succes. NEC wacht rustig af en speelt op de counter. In de 70e minuut levert dat de Nijmegenaren succes op. Javier Vet (ex-Almere City FC) prikt dan handig een voorzet vanaf de rechterkant binnen. Zes minuten later gooit Jonathan Okita de wedstrijd in het slot. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalt hij de einduitslag op 0-4.

WEDSTRIJDVERLOOP:

86. Mees Kaandorp komt in het veld in de plaats van aanvoerder Ryan Koolwijk.

76. 0-4 Jonathan Okita tikt de vierde Nijmeegse treffer binnen.

73. Receveur en Alhaft verlaten het veld. Voor hen komen Xian Emmers en Radinio Balker.

70. 0-3 Javier Vet (notabene ex-Almere City FC) scoort de derde Nijmeegse treffer.

52. Oussama Bouyaghlafen komt in het veld. Hij vervangt de geblesseerde John Yeboah.

45. Faris Hammouti vervangt Steve Tunga in de tweede helft. Het balletje rolt weer in het Yanmar stadion.

RUSTSTAND: 0-2

40. Jordy Bruyn scoort deze keer wel van af 11 meter die werd gegeven na een overtreding van Thomas Verheijdt.

38. Okita schiet op doel maar doelman Woud redt.

36. 0-1 Jonathan Okita verschalkt eerst Tunga, daarna Breedijk en daarna Michael Woud: 0-1.

33. Gele kaart voor Thomas Verheijdt na een overtreding op het middenveld.

22. Jordy Bruijn van NEC mist de uitgelezen kans vanaf 11 meter. Doelman Michael Woud stopt zijn inzet.

21. Strafschop voor NEC na overtreding van Tim Receveur op Javier Vet.

18. Vrije trap van Ryan Koolwijk verdwijnt via de vingertoppen van doelman Branderhorst en de kruising net naast het doel.

14. Ryan Koolwijk tikt binnen de vijf meter binnen op aangeven van Thomas Verheydt, maar doelman Branderhorst brengt redding voor NEC.

9. Hard schot vanaf de rechterkant binnen de zestien van Daniël Breedijk wordt gestopt door NEC-doelman Mattijs Branderhorst.

7. Thomas Verheydt schiet binnen de zestien de bal hard tegen de touwen! Maar er is in de situatie daarvoor hands geconstateerd, dus geen treffer.