Roeier Van Sprang kwalificeert zich voor Olympische Spelen

ALMERE • Zo 16 mei 2021 | 14:02 • Zondag 16 mei 2021 | 14:02

Almeerder Niki van Sprang en zijn roeipartner Guillaume Krommenhoek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio in de twee-zonder-stuurman. De twee hadden zich als snelste geplaatst voor de finale van het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Zwitserse Luzern. In de finale waren Van Sprang en Krommenhoek ook het snelst in de strijd om de Olympische tickets.

Van Sprang en Krommenhoek klokten in de finale een tijd van 06:38.60 en waren daarmee de Denen Frederic Vystavel en Joachim Sutton te snel af. De Amerikanen Michael Di Santo en Thomas Peszek werden derde. De nummers één en twee mogen naar de Olympische Spelen in Japan. "De race was niet perfect, maar we hadden nog wel een eindsprint in de armen om nog langs de Denen te komen", vertelt Van Sprang over zijn winnende race.

Doel blijft voor Van Sprang en Krommenhoek om in Tokio een medaille te behalen. "Dit weekend in Luzern was wat dat betreft geen goede graadmeter", zegt Van Sprang. "Veel concurrenten hadden zich al gekwalificeerd. Bovendien was het een weekend waar de druk zo hoog was dat wij niet onze beste wedstrijden hebben geroeid. Want er viel meer te verliezen dan te winnen", analyseert de roeier. "Maar ons zelfvertrouwen is hierdoor zeker niet gedaald."

Gaan de Spelen nog wel door?
Waar de vreugde bij van Sprang overheerst, is de lokale bevolking in Japan minder enthousiast over de naderende Olympische Spelen. Bijna zestig procent van de Japanners is inmiddels tegen het doorgaan van de Olympische Spelen komende zomer. De coronapandemie is in Japan nog niet onder controle. "Ik volg natuurlijk het nieuws, en ik blijf het met interesse volgen. Maar ik richt mij volledig op het sportieve gedeelte. Daar ben ik 24 uur mee bezig en dat is ook noodzakelijk. Ik kan alleen maar de ontwikkelingen afwachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel