Hockeytalent Bonhof kijkt met gemengde gevoelens terug op seizoen

ALMERE • Zo 30 mei 2021 | 13:02 • Zondag 30 mei 2021 | 13:02

Hockeytalent Daan Bonhof kijkt terug op een vreemd hockeyseizoen. Ondanks dat hij zelf goed speelde degradeerde Bonhof met De Almeerse Hockey Club uit de Hoofdklasse. Zijn goede spel bleef echter niet onopgemerkt. Het leverde hem een transfer op naar Pinoké. Bonhof heeft met gemengde gevoelens afscheid genomen van De Almeerse Hockey Club.

Voor Bonhof zit het seizoen er nog lang niet op. Hij heeft zich aangesloten bij de selectie van Jong Oranje. In Utrecht wordt er hard getraind onder leiding van bondscoach Michiel van der Struijk. "Bij Jong Oranje wil ik me graag doorontwikkelen, de beste versie van mezelf worden. Ik hoop dat ik word geselecteerd voor de Five Nations Cup eind volgende maand in Spanje en voor het WK in India eind dit jaar", zegt Bonhof.

Veel aanbiedingen
Bonhof kan wat zijn eigen spel betreft tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. Veel clubs toonden belangstelling. Bonhof: "Ik heb aanbiedingen gehad van de hoofdklassers Amsterdam, Hurley, Klein Zwitserland, Den Bosch en promotiedivisionist Schaerweijde. Ik had bij Pinoké gelijk het goede gevoel. Ze hebben een goed plan voor mijn ontwikkeling. Ik heb een goede band met de coach en ik woon in Amsterdam, dus dan kan ik zelfs op de fiets naar de training in Amstelveen."

Superblij met leeuw op borst
Bonhof wil bij Jong Oranje stap voor stap beter worden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het grote Oranje. Bonhof: "Dat is een droom die ik van kinds af aan al heb. Daarom was ik ook superblij toen ik werd geselecteerd voor Jong Oranje, zodat ik de leeuw op mijn borst mocht dragen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel