Gertjan Verbeek nieuwe trainer Almere City FC 

ALMERE • Ma 7 juni 2021 | 11:42 • Maandag 7 juni 2021 | 11:42

Almere City FC heeft Gertjan Verbeek vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. De ervaren coach tekent een contract voor twee seizoenen bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

Technisch manager Teun Jacobs van Almere is verguld met zijn komst: "Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen." Verbeek ziet veel mogelijkheden in de club. "Na een aantal goede gesprekken ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken", zegt Verbeek. "De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig."

Ervaring
De 58-jarige Verbeek heeft een karrenvracht aan ervaring als coach op het hoogste niveau. In de afgelopen twintig jaar was hij de eindverantwoordelijke bij Heracles, Heerenveen, Feyenoord, AZ en Twente. Bovendien stond hij voor de groep bij het Duitse FC Nürnberg en VfL Bochum.

In het seizoen 2019-2020 was hij voor het laatst actief als hoofdtrainer bij Adelaide United in Australië. Daar liet hij zijn contract ontbinden omdat de coronaperikelen te veel onzekerheden veroorzaakten. Daarop kwam hij weer met zijn vrouw en dochter naar Nederland. Hij was als tv-analyticus regelmatig te zien bij ESPN.

Opvolger Tobiasen
Verbeek is de opvolger van de in maart ontslagen Ole Tobiasen. Het seizoen 2020-2021 werd afgemaakt onder interim trainer Jeroen Rijsdijk. Almere City eindigde afgelopen seizoen als vierde in de KKD en sneuvelde daarna in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie tegen NEC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel