Fish Potato Run mag onder voorwaarden weer van start

NOORDOOSTPOLDER • Za 12 juni 2021 | 12:52 • Zaterdag 12 juni 2021 | 12:52

Atletiekvereniging AV NOP mag van de gemeente Urk en Noordoostpolder de Fish Potato Run weer organiseren. Volgens Jaap de Jong is er nog geen definitief groen licht omdat de vergunningen nog niet zijn afgegeven. ''Maar dat komt wel goed'', aldus De Jong die onder strikte voorwaarden het evenement weer mag organiseren.

"We laten maximaal duizend deelnemers vanuit Urk en maximaal driehonderd deelnemers vanuit Tollebeek (voor de halve afstand, red.) gefaseerd starten", vertelt Jaap de Jong van de organisatie. Op deze manier hoopt de organisatie samenscholing van deelnemers en van toeschouwers zoveel mogelijk te voorkomen.

De deelnemers zullen niet over de weg, maar over het fietspad van Emmeloord naar Urk gaan lopen. De eindstreep is op de 'oude finishplaats' aan de Kampwal in Emmeloord.

Jubileumeditie
Volgens De Jong geldt bij de inschrijving voor de Fish Potato Run het principe 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Volgens voorzitter Eric Hellendoorn is AV NOP in de aanloop naar de Fish Potato Run van plan om één of twee hardloopwedstrijden te organiseren.

Als de Fish Potato Run op 11 september wordt gehouden dan is dat voor dertigste keer. Toch zal de organisatie dit jubileum niet vieren. De Jong: "We gaan daar dit jaar niets aan doen. Want we kunnen niet vol uitpakken voor alle deelnemers die we er altijd bij gehad hebben. Wellicht gaan we het volgend jaar vieren of over een paar jaar bij het 35-jarig jubileum, daar zijn we nog niet helemaal uit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel