Trainer Gert Jan Karsten heeft weinig vertrouwen in EK-succes Oranje

URK • Zo 13 juni 2021 | 15:06 • Zondag 13 juni 2021 | 15:06

Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: "Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet." Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje zondagavond de eerste wedstrijd tegen Oekraïne wint met 1-0.

De trainer van SV Urk vindt het onbegrijpelijk dat bondscoach Frank de Boer Ajacied Devyne Rensch uit Lelystad niet heeft geselecteerd voor het EK: "Ik vind het echt een blamage dat Rensch niet bij de beste 25 voetballers van Nederland zit. Die jongen heeft gedebuteerd in de Champions League. Hij was na de winterstop één van de betere Ajacieden en is een heel groot talent. Ik vind hem voetballend heel erg goed."

Karsten zou met een heel andere opstelling spelen dan bondscoach Frank de Boer tot nu toe heeft gedaan. Opvallend daarbij is dat aanvoerder Giorginio Wijnaldum bij de trainer van SV Urk geen basisplaats heeft in Oranje: "Wijnaldum vind ik niet goed genoeg aan de bal, niet creatief genoeg."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel